Recreatie

Informatie over wat je allemaal kan doen doen in de regio, van het scout centrum.


Het scoutcentrum ligt op een terrein dat grenst aan het Goese meer. Dit meer is uitermate geschikt om voor kinderen watersport te bedrijven zoals kano├źn en zeilen. Aan de westkant grenst het scoutingterrein aan het recreatiegebied. Hier is een natuurstrandje aangelegd waar gezwommen en gepeeld kan worden. Verder bevinden zich daar grote grasvelden waar gespeeld kan worden. De oostkant van het terrein grenst aan een speelveld, gevolgd door een natuurgebied.


Vlakbij het scoutcentrum, op tien minuten loopafstand, ligt het stadsrecreatiepark 'De Hollandsche Hoeve', een groot gebied met een kinderboerderij, speeltuin, waterspeeltuin, jeu de boulesbaan, heemtuin, Milieu Educatie Centrum en een verwilderde boomgaard met schapen. Deze omgeving is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld smokkelspelen. Daarnaast is in de Hollandsche Hoeve een overdekt ambachtscentrum waar handwerklieden demonstraties van hun Oudhollandse ambacht geven. In dit centrum is ook een poppentheater. Centraal in het park is er een eethuis met midgetgolfbaan.


Bij de entree van de Hollandsche Hoeve ligt het sportcomplex Sportpunt Zeeland. Deze accommodatie is zeven dagen per week geopend. Het hart van Sportpunt Zeeland is het grote subtropische zwembad met meer dan duizend vierkante meter zwemplezier. Bij slecht weer is er dus een prima mogelijkheid voor een uitwijkprogramma. Naast het zwembad is het mogelijk om allerlei verschillende sporten te beoefenen in het Sportpunt Zeeland.


De Oosterschelde bij Kattendijke staat hoog aangeschreven bij sportduikers en vissers. Aan de oevers van het Veerse Meer liggen twee gebieden voor dagrecreatie. Deze gebieden zijn beide met de fiets of auto en natuurlijk met de boot te bereiken.